نحوه بازیابی نحوه پخت آبگوشت سنتی
نحوه بازیابی نحوه پخت آبگوشت سنتی
Blog Article
ناصرالدینشاه در نوشتههای روزمره خود آورده است: «رفتیم امامه، از راه ورجین، برای شب آش آبگوشت غریبی به اختراع من پخته شد. ۴۰ قسم ادویه و سبزی، گوشت و غیره، مخلوط به هم کرده، چیز غریبی شده است». در مجموع اشیاء و اقلام موزه مزبور را باید در دو بخش مردم شناسی و عکس و اسناد و مکتوبات مطالعه و بررسی نمود که از جمله میتوان به نمایش مدلهای انسانی زن و مرد با لباسهای بومی، پوشاک محلی، آثار هزاره اول پیش از میلاد، ظروف مختلف، قرآنهای خطی، مکتوبات و عکسهای قدیمی از وضعیت قبلی قوچان اشاره کرد. شاید ساخت پایافزارها یکی از قدیمیترین مشاغلی باشد که آدمیان در طول تاریخ به آن پرداختهاند و چاروق دوزی از جملهٔ آن مشاغلند که در یکیاز غرفههای موزه به نمایش درآمدهاند. تا پختن کامل آش نوازندگان مینواختند و خنیاگران میخواندند و پسر بچههایی که لباس دخترانه به تن داشتند، با آهنگ شیپور، دایره و تنبک میرقصیدند و دلقکها و بذلهگویان درباری با اجرای نمایش و گفتن لطیفه مهمانان را سرگرم میکردند و برخی از افراد به بازی تخته نرد و برد و باخت میپرداختند. زنان حرمسرا در گرد حوض به شادی و نشاط میپرداختند. پس از آماده شدن آش، ناصرالدینشاه از جا برمیخاست و حاضران به چادرهای خود میرفتند و جز خواجهسرایان کسی نمیماند؛ آنگاه به اشارهٔ ناصرالدینشاه در اندرون را میگشودند و اهل حرمسرا از خانم و خدمتگزار با جامههای ملون بیرون میآمدند و با فریاد شوق و شادی دور دیگها حلقه میزدند؛ در این زمان انیسالدوله، سوگلی ناصرالدینشاه، با چمچهای از زر ناب آش در کاسهٔ ناصرالدینشاه میکشید؛ پس از آن دیگر زنان حرمسرا به کشیدن آش در کاسههایی که از پیش آماده شده بود، میپرداختند و شاه با شادی و شعف بسیار به تماشای این منظره مینشست.
طرز پخت ابگوشت کلم قمری
از سایر آدابی که در این مراسم به جا آورده میشود، حنابندان، رقص چوب، اسب دوانی، نار زند که در آن برادر گفتهٔ داماد چند تکه قند را به داماد دادهو داماد سعی میکند دو تکه قند را از روبرو به شانههای عروس بزند. موزه مردمشناسی قوچان (موزه قوچان) موزهای در شهر قوچان است که مساحتی در حدود ۳۰۰ متر مربع دارد و امروزه شامل بخشهای موسیقی سنتی، کُشتی چوخه، چاروق دوزی، گلیم بافی، مراسم ازدواج عشایر، آهنگری و گلهداری است. این صفحه آخرینبار در ۱۸ ژوئن ۲۰۲۳ ساعت ۲۲:۳۱ ویرایش شده است. خبرگزاری ایمنا. بایگانیشده از اصلی در ۲۲ ژوئن ۲۰۱۶. بایگانیشده از اصلی در ۳ ژانویه ۲۰۱۴. ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱. بایگانیشده از اصلی در ۳ دسامبر ۲۰۱۳. دریافتشده در ۱۵ شهریور ۱۳۹۱. دریافتشده در ۱۵ بهمن ۱۳۹۲. این صفحه آخرینبار در ۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ ساعت ۱۵:۱۱ ویرایش شده است. هر چند ناصرالدین شاه از این مراسم احساس خوشی داشت و در بیشتر اوقات آخر روز آشپزان در دفتر خاطراتش مینوشت: «الحمدللٰه خوش گذشت»، اما برگزاری چنین مراسم پرهزینهای نزد بسیاری کاری عبث مینمود؛ چنانچه اعتمادالسلطنه در روزنامهٔ خاطرات مینویسد: «امروز آشپزان است.
نحوه پخت آبگوشت
یک هفته قبل از برگزاری مراسم از طرف خوانسالار دعوتنامه برای شاهزادگان و اشراف و وزیران ارسال میشد و در روز تعیین شده مدعوین با کالسکه و درشکه و سواره خود را به محل برگزاری مراسم میرساندند. قبل از آن باید ظهرها بعد از ساعت ۲ میبستیم و میرفتیم خانه و بعدازظهر از ۶:۳۰ به بعد بازمیکردیم تا ۹ شب. بعد بنا شد آبگوشتی که از هر قبیل بقولات و حبوبات، بلکه اقسام میوهها هم در او ریخته میشد و آشمانند چیزی بشود، به ما هم که از خواص بودیم، سهمی و قسمتی داده شود». احتمالاً این سکوت او به دلیل قحطی و وبایی بوده باشد که در آن سال کل ایران را فراگرفته بود و ناصرالدینشاه ترجیح داد است که از ریخت و پاشهای دربار چیزی ننویسد. خواجهسرایان کاسههای پر از آش را به چادرها و سفرههایی که در نقاط مختلف گسترده بودند، میبردند و با وجود خوراکیهای دیگر که در سفرهها حاضر بود، آن روز کسی جز آش چیزی نمیخورد.
در سال ۱۳۵۰ و بر اساس پژوهشهای لطفالله هنرفر تعداد کنیسههای اصفهان بیست عدد ثبت شده ولی در حال حاضر تعدادی از آنها از بین رفته است. این توده دارای اندازه دانه درشت ۵ میلیمتر است به قفسههایی با قطر ۲۲ تا ۲۴ میلیمتر بریده میشود پر شده و دارای وزن واحد ۴۰ جی است. اما نوشتههای ناصرالدینشاه که مربوط به اولین سال آشپزان در ۱۲۸۵ قمری است، این دو نظر را مردود میکند. در ۱۲۸۷ قمری که ناصرالدینشاه در راه کربلا و نجف بود، این رسم با تشریفات بیشتر در نزدیکی رباطکریم، توسط آقا ابراهیم که در آن وقت عنوان آبدارباشی شاه را داشت، برگزار شد. خاطرهٔ خوب آن روز باعث شد تا طبخ آش در سال بعدی هم (۱۲۸۶ قمری) اجرا گردد. در این مرحله باید بوسیله دست تمام مواد را خوب ورز دهید تا حالت خمیری شکل پخت آبگوشت امام حسینی در کرمان پیدا کند. به همین اساس محلههایی مانند عباسآباد، منق آباد، پشت خندق و هزاوهایها شکل گرفت و در سال ۱۳۰۸ با همکاری بلدیه عراق، خیابان امام خمینی امروزی، عباسآباد و باغ ملی احداث شد و بافت قدیمی شهر مرمت شد. Kifli نان مخمر اتریش شبیه به نان شیرینی، اما خمیر به صورت گوه شروع میشود و به جای دایره - یا گاهی به شکل یک چوب مستقیم - به شکل هلالی در میآید. Data h as been gen er ated by GSA Cont ent Gene rato r DEMO.
فوت و فن پخت آبگوشت
اگر شما این مقاله آموزنده را دوست داشتید و می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد سایت من لطفا از سایت ما دیدن کنید.
Report this page